30 septembre 2007

Fröglada bröd

Snabba enkla goda små bröd! Lycka till!

25 g jäst
1 msk honung
1 tsk salt
4 dl vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
9 dl vetemjö

   Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung o salt. Rör ut jästen med lite av det fingervarma vattnet och sedan resten av vattnet. Rör i solrosfrön, linfrön, vetekross och rågkross. Häll i vetemjöl och arbeta till en lös deg. Låt jäsa under handduk i en timme.

   Sätt ugnen på 250!. Mjöla bakbordet rejält. Tippa upp degen, strö över lite vetemjöl och platta försiktigt till degen med handen. Skär i 12 bitar med degskrapa och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15 minuter på plåten och grädda sedan mitt i ugnen 12-15 minuter.

Posté par Nicoleb à 19:37 - - Commentaires [2] - Permalien [#]


Commentaires sur Fröglada bröd

    Bonjour,
    Nous avons un petit questionnaire (bijoux) sur notre blog, si ça vous tente...!!
    Bonne journée.
    Cathy et Thierry

    Posté par lecoffretabijoux, 26 novembre 2007 à 14:14 | | Répondre
  • Humm

    La photo est Magic ! Miam
    Fr/

    Posté par franckie, 01 octobre 2007 à 17:48 | | Répondre
Nouveau commentaire